Kaixo!
Honako blog honetan nire bi pasioak uztartzen ahaleginduko naiz: Bidaiatzea eta sukaldaritza.
Irailean
Turkiako Estanbul hiria ezagutzeko aukera izan nuen eta bertan
daztatutako errezetarekin natorkizue, SARIMSAKLI YOGURTLU PATLICAN.
Egiteko modua:
ESKERRIK ASKO "ISTANBUL", BERRIRO BUELTATZEKO GOGOZ GERATU NAIZ!
4 pertsonentzako osagaiak:
- 900 gramo alberginia
- 300 mililitro jogur natural
- 150 mililitro olio
- 2 berkatz
- Koilarakada 1 aneta
- Koilarakada txiki 1 txarpoil hazi
- Koilarakada txiki erdi paprika gozo
- Gatza eta piperbeltza.
Egiteko modua:
Lehenengo eta behin alberjiniak zentimetro bateko xerratan, gatzaztu eta bere zukua aska dezaten utzi.
Ondoren,
zartagin batean olioa berotu eta alberjiniak gehitu eta tonu doratua
hartu harte frijitu (minutu bat alde bakoitzeko). Bitsadera batekin
erretiratu eta sukaldeko paper gainean tantak isurtzen utzi.
Jarraitu horrela alberjinia zati guztiak frijitu arte.
Gainerako osagaiak txikitu eta nahastu (alberjiniak, gatza, paprika, txarpoila eta piperbeltza izan ezik).
Ontzi
batera atera frijitutako alberjiniak eta gainetik jogurra eta gainerako
osagaien nahasketa isuri. Ondoren paprika, txarpoila eta
piperbeltzarekin hautseztatu.
Izarren hautsa, nahi gabe lehengoan egin zenidan komentarioa ezabatu dut.
ResponderEliminarAlberjinia Berenjena da!! Eta ez dut errezeta hau egiteko betarik hartu oraindik, baina egon zihur egingo dudala, oroitzapen oso onak ekartzen bait dizkit!